Mijn naam is Rob Spruyt en ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van eetverslaving, overgewicht en depressie. Ik heb mijn hele leven lang geworsteld met overgewicht en heb werkelijk alles geprobeerd om maar af te vallen en daarna op gewicht te blijven. En ook al weten we allemaal precies wat we moeten laten om niet aan te komen, blijkt het in de praktijk toch vaak moeilijk om op gewicht te blijven. Totdat ik mij een paar jaar geleden realiseerde dat ik het anders aan moest pakken. Na een intake-gesprek met een chirurg over een gastric bypass operatie, was ik zo gefrustreerd en bang dat ik me diezelfde avond helemaal heb volgepropt met heel veel en vooral heel erg slecht eten. 2 weken later begon mijn nieuwe leven als een sprookje. Ik werd wakker op een zaterdagochtend en kon op één of andere manier de knop omzetten. Gezond worden was mijn nieuwe levensmotto en ik ben begonnen met de focus te verleggen van eten op andere leuke dingen. Eén daarvan was bewegen en de dagelijkse wandelingen van minimaal 5 km begonnen als snel hun vruchten af te werpen. Binnen 1 jaar is het mij gelukt om meer dan 60 kg af te vallen zonder de kwelling van een vreselijk dieet.

Ook ken ik een verleden van chronische depressiviteit, die al dan niet zijn oorsprong vond in traumatische levensgebeurtenissen. Bijvoorbeeld het verlies van een kind, de betrokkenheid bij een dodelijk ongeval of het verlies van beide ouders. Met name het laatste was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen. Wat begon met dysforie ontaarde uiteindelijk in een zware depressie, waar ik door een combinatie van medicijnen en therapie gelukkig weer ben uitgekomen. Deze moelijke fase uit mijn leven heeft mij mentaal flink sterker gemaakt en ik heb mijzelf aangeleerd wat ik moet doen om met depressiviteit om te gaan, zonder medicijnen wel te verstaan.

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest op het gebied van reklame en marketingcommunicatie. Daarbij heb ik de hele opkomst van computers en internet heel bewust meegemaakt. Ook heb ik gemerkt wat deze informatiemaatschappij allemaal met ons doet. Ik noem dat ‘informatiestress’, iets waar we tegenwoordig bijna allemaal dagelijks mee te maken hebben. De laatste 5 jaar heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, waarbij ik heb geleerd hoe je met de juiste mindset heel veel kunt bereiken. Dat is iets wat ik graag met je wil delen en waar we tijdens de wandelcoachsessies aan gaan werken.

Mensen helpen zit mij in het bloed, want naast mijn activiteiten als vrijwilliger voor het Rode Kruis ben ik ook werkzaam als telefonische hulpverlener. Ik krijg daarmee regelmatig te maken met mensen die eenzaam zijn of psychische problemen hebben. Intensief werk, maar als je merkt wat het met iemand doet als je een luisterend oor biedt maakt dat veel goed. Mijn nimmer aflatende interesse voor psychologie heeft mij er uiteindelijk ook toe gebracht om klinische psychologie te gaan studeren.

Wil je snel aan de slag, maak dan vandaag nog een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek op 0653 390 328 of maak gebruik van het aanmeldingsformulier.