WandelCoaching is een vorm van mentale coaching, maar dan tijdens een wandeling in de buitenlucht. We trekken samen de natuur in om op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek te gaan. De natuur wordt daarbij optimaal ingezet als hulpmiddel en dat is dan ook mijn ruime praktijkruimte. We gaan al wandelend werken aan een positieve mindset om zodoende de strijd aan te gaan met depressive gevoelens, verslavingen of overgewicht. Maar gewoon een inspirerend en vertrouwelijk gesprek van mens tot mens kan natuurlijk ook. WandelCoaching is geschikt voor bijna iedereen, ook als je conditie wat minder is. En voor wie slecht ter been is heb ik een aangepast programma of indien gewenst een rolstoel, ook op het strand.

We gaan bij voorkeur wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een prachtig natuurgebied aan de rand van Zandvoort aan Zee. Tijdens de WandelCoaching-sessies gaan we veel gebruik maken van de natuur als instrument. Daarbij maken de weersomstandigheden eigenlijk niet zoveel uit; zelfs bij slechte weersomstandigheden, zoals regen en storm, kan het nuttig zijn om juist dan te gaan wandelen. Een dergelijk weertype kan heel goed bijdragen als instrument in de betreffende coachingsessie.

De kosten (investering)

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarbij ik mezelf aan je voorstel en uitleg wat wandelcoaching precies is. Daarna hoor ik graag jouw verhaal en gaan we samen kijken waar we in de wandelcoachtraject aan gaan werken. Een kennismakingsgesprek is overigens geheel vrijblijvend en verplicht je verder tot niets. Een normale wandelcoachsessie duurt 1 tot 2 uur en kost € 75. De duur van een gemiddeld wandelcoachtraject verschilt van 1 tot maximaal 5 gesprekken. Het zakelijke tarief bedraagt € 120 exclusief btw. Tarieven voor groepen op aanvraag.

Wandelcoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

WandelCoach Kennemerland

In februari 2016 heb ik samen met 2 andere wandelcoaches, na een spontane ontmoeting Wandelcoach Kennemerland opgericht. Een unieke, en vooral leuke samenwerking waarmee we onze clienten een nog breder pakket WandelCoaching aan kunnen bieden. De intervisie-bijeenkomsten met deze collega-coaches zorgen er bovendien voor dat we kritisch naar ons werk als WandelCoach blijven kijken en dat we onze kennis zoveel mogelijk uit kunnen breiden. Het spreekt uiteraard vanzelf dat dergelijke intervisies onze clienten alleen maar ten goede komen. Wandelcoach Kennemerland bestaat uit de volgende wandelcoaches: Jan Peter Versteege, Marten Janse, Rob Spruyt. Wil je meer weten over Wandelcoach Kennemerland, klik dan hier.

WandelGeluk, Rob Spruyt - 0653 390 328 - www.wandelgeluk.nl